top of page

Венецианска Мазилка

Цени, Каталози и инструкции "Направи Си Сам"

Вековната повърхностна обработка на венецианската мазилка се завръща от Древен Рим в съвременните жилища. Най-често използвана за вътрешни стени или тавани, тя имитира многотонния, триизмерен ефект на естествения камък - без да е необходимо да се теглят и поставят тежки плочи от истински мрамор или варовик.

Произхождаща от Венеция, Италия, венецианската мазилка придобива широка популярност в Римската империя като средство за имитация на естествените каменни повърхности намиращи се в древните палати, вили и катедрали. За да създадат първите венециански мазилки, занаятчиите смесвали варна мазилка с мраморен прах и пигменти. Професионалните художници продължават да използват този автентичен метод и до ден днешен, но повечето съвременни майстори постигат ефекта с готови за нанасяне продукти, формулирани така, че да получите луксозния вид от естествен камък без скъпата и тромава инсталация.

Soggiorno_Rococo_02.jpg

УПОТРЕБА:

Венецианските мазилки подхождат особено на коридора, кухнята, всекидневната и спалнята.

Подходящи са дори и за банята, поради екологичния им и дишащ характер.

Въпреки това в нашия магазин ще намерите и венециански опции за екстериорни стени.

Магазин

ЦЕНИ НА КВАДРАТ:

Цените на венециански мазилки в нашия магазин започват от 5 лева на квадратен метър, моля позвънете ни на на телефон 0889 57 15 88 за по-точна справка. Освен традиционните варови мазилки, предлагаме и нови по-модерни акрилни опции.

ТЕХНИКА: 

Препоръчително е да се замаже от майстор, но по-находчивите могат и сами да си нанесат нашите венециански мазилки като следват инструкциите "Направи Си Сам". За предпочитане е вече да имате опит с използването инструменти за шпакловка, преди да се заемете с мазилката.

ВРЕМЕ: 

Собствениците на жилища могат да очакват да прекарат няколко дни в прилагането венецианската мазилка.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Може да нанесете нашите венециански мазилки на небоядисани или боядисани стени и тавани. Най-важното е повърхността да е плоска, чиста и гладка. Което означава, че ще трябва да ошлайфате, ако стената има неравности.

ИНСТРУКЦИИ: - "Направи Си Сам"

Първо, подгответе повърхността. Независимо дали възнамерявате да приложите венецианската мазилка по стените или тавана, поставете найлон под повърхността, която възнамерявате да боядисате за да предпазите пода и мебелите си от капки и пръскане. Отстранете всички картини, завеси и приспособления от стената и запълнете останалите дупки с шпакловаща паста. Оставете пастата да се втвърди според инструкциите на производителя, след това леко се шлифовайте запечатаните участъци с шкурка 100 мм. Сега следва да изчистите праха от шкурката – заедно с насъбраната през времето мръсотия от стената като смесите една чаена лъжичка течен сапун и четири чаши топла вода в голяма кофа. Избършете цялата повърхност с чист парцал наситен с разтвора от сапун, след това изплакнете парцала с чиста вода и минете стената още един път за да премахнете пяната.

След като изсъхне напълно, покрийте ръбовете на повърхността с тиксо.

Продължете с инструкциите показани във видеото което сме приготвили за Вас.

КАТАЛОЗИ НА ДЕКОРАТИВНИ МАЗИЛКИ:

Силно Ви препоръчваме да разгледате нашите каталози и мостри на живо, защото пълният ефект и релефът на венецианската мазилка не се вижда на екрана.

Каталог Valpaint
Метеоре 8
Метеоре
Валсетин
Рококо
Е-Волюция
Метеоре-Цементо
Клондике
Клондике-Ферро
Клондике-Кортен
Маверикс
"Иридесшенте"
"Оригинале"
"Маравиглиа"
"Винтидж"
"Сентиеро"
"Хоблио"
"Етника"
"Велатюре"
Каталог Сан Деко

Заповядайте в нашия магазин на

Пещерско Шосе 27 (срещу Електротехникума) 

където може да разгледате широка гама от

висококачествени венециански мазилки за всеки бюджет заедно с техните физически каталози и мостри.

С грижливо обслужване ще Ви помогнем да направите перфектния избор.

КОНТАКТИ

0889 57 15 88

boimazilki@gmail.com

АДРЕС

бул. Пещерско Шосе 27

Срещу ПГЕЕ Пловдив - "Тета"

РАБОТНО ВРЕМЕ

понеделник - петък 8:30 -18:00

събота 8:30 -15:00

trendigpicture.jpg
bottom of page